Zenés szabadesés – Tíz éves az Anna and the Barbies zenekar

Monumentális műsorral ünnepelte tizedik születésnapját, illetve új lemezének bemutatóját múlt hét pénteken az Anna and the Barbies zenekar, a budapesti Syma csarnokban. Volt itt minden, ami szem szájnak ingere: látványos show elemek, szamba táncosok, múmiák, meztelen fiúk, színpadról ugrálás…

1Aki járt már a Pásztor testvérek alapította zenekar koncertjén, tudhatja, hogy egyik koncert sem ugyanolyan, mint a másik, hiszen Anna extrém megjelenésével, és színpadi showjával gondoskodik arról, hogy mindenki maradandó emlékekkel távozzon a helyszínről. Nem volt ez másképp pénteken sem. A csarnokba belépve már tudni lehetett, hogy az eddigi koncerteknél is nagyobb bulira számíthatunk, hiszen egy több szintből álló díszlet volt felállítva a színpadon; mintha csak egy színházi előadásra jött volna az ember. Nem is állt távol az igazságtól az, aki erre gondolt, hiszen az koncertet, minden egyes mozzanatát Balázs Zoltán, a Maladype Színház vezetője rendezte.

A koncert kezdete előtt már nagy volt a tolongás a színpad előtt, a közönség pedig folyamatosan Anna nevét kiáltotta. Nyolc óra után pár perccel felcsendült az első dal, ami a legújabb, Szabadesés című albumon szerepel: Mindenki másképpen egyforma. A zenekar összes tagján érezni lehetett az adrenalin löketet, amit a közel 3000 fős közönség adott, minden energiájukat beleadva játszották végig a két és félórás műsort.
Az este folyamán több meghívott zenész is fellépett; Tátrai Tibor gitárművész csodálatos játékával csak emelte az este színvonalát. Két szám erejéig közreműködött az Airtist nevű formáció is, akik, beatbox, doromb, didgeridoo hármasukkal egyedi hangzást adtak a daloknak. Természetesen nem hiányozhatott az estéről Kardos Horváth János, és Körmendi Dávid sem, akik az Ünnepélyesen fogadom, illetve a Nyuszika című számban énekeltek együtt Annával.

Ha már ilyen nagyszabású koncertről van szó, nem maradhatott ki a tánckar sem, ami a Maladype Színház színészeiből és táncosaiból tevődött össze; koreográfiájuk tökéletesen passzolt a dalokhoz. Az extrém ruhákból, sminkekből ezen az estén se volt hiány; a koncert folyamán Anna többször is átöltözött, ami nagy szó, mert egy- egy bonyolultabb ruha felvételére is mindössze 5 perc áll rendelkezésre.

A közönség az első pillanattól kezdve tombolt, őrjöngött- a szó jó értelmében- együtt lélegzett a zenekarral. Az utolsó dalnál pedig pár szerencsés lánynak még egy táncra is sikerült felmennie a színpadra.

Abban mindenki egyetértett, hogy egy születésnapot és lemezbemutatót ilyen világszínvonalú, egyedi, és látványos ,arcleszakítós, libabőrcsalogatós rock and roll cirkusszal kell megünnepelni. Ahogy Anna fogalmazott kell egy olyan alkalom, amikor az ember kicsit kivetkőzhet magából, és önfeledten átadhatja magát a rock and rollnak. Az arcokra kiülő öröm azt mutatta, ez sokaknak sikerült.

További sok sikeres évet az Anna and the Barbiesnak!